YEMLİK otu sıpıng FAYDALARI

YEMLİK SIPING VE FAYDALARI 

BİR VİTAMİN DEPOSU olan, lezzeti ve kendine özgü kokusu ile mükemmel bir besin bitkisi olan YEMLİK, ev ilacı yapılarak ta kullanılır. YEMLIK, dağlarda, çayırlarda ve tarlalarda kolayca, bol bol yetişir. Bitki yetiştiği yere göre adlandırılır 
1 - Dağ yemliği. 
2 — Çayır Yemliği,
3 — Tarla Yemliği.

YEMLİK, bazı yörelerde, halk dilinde ‘Otların Padişahı” adı ile bilinir ve tanınır.

Kış ayları uzun ve sert geçen, genellikle sebze bakımından pek verimli olmayan yerler de yetişen YEMLİK, sebze ihtiyacını karşılamak yönünden de son derece yararlı ve makbuldür. 
YEMLİK, karların erimesinden sonra topraktan fışkırır, İlkbahar yağmurunu alınca serpilir ve gelişir. YEMLİK, beş altı yaprak verince toplanırsa yarar sağlar. Yapraklar çoğalıp büyüyünce bitki, sarı renkli çiçekler açınca bütün değerini kaybeder
NEYE YARAR: 
www.mehmetaliarslan.name.tr
* Vitamin noksanlığının sebep olduğu pek çok hastalığı önlemek bakımından YEMLİK, çok mükemmel bir besin maddesidir. özellikle, “Demir” bakımından zengindir. 
* YEMLİK, Çlğ olarak, salatası yapılarak yenirse, iştah açar, sindirim sisteminin çalışmalarını düzenler, sindirimi kolaylaştırır 
* YEMLİK, sebze yemeği olarak hazırlanır, yenirse, mide ve bağırsaklarda son dereceli yararlı olur. Besleyiciliğinin yanısıra, bu ot, organların faaliyetine yardımcı olur. 
YEMLİK’ten, lahana gibi pişirilerek yararlanılır. Bitkinin bu şekilde, bir sebze yemeği olarak hazırlaıımasıyla, hem mükemmel bir besin sağlanır, hem de mide ve bağırsaklar için yararlı, şifalı bir beslenme yolu seçilmiş olur. Ayrıca, YEMLİK kavurması yapılır. 
* YEMLİK köklerinde sütlü bir madde bulunur. Bu sütten çok yararlı sakızlar yapılır. YEMLİK sakızı, tükürük bezleri üzerinde yararlı tesirler yaratır. Ağız kuruluğunu önler, sindirimi kolaylaştırır .

Yemlik otunun faydaları nelerdir?
Halk arasında padişah otu olarak bilinen yemlik otunun birçok faydası bulunmaktadır.

*Mineral ve vitamin bakımından çok zengindir.
*Demir ve kalsiyum deposudur.
*Kansızlık (anemi) önlenmesi için iyi bir kaynaktır.
*Vücut direncini arttırır.
*Sindirimi kolaylaştırır.
*Göz sağlığı için oldukça faydalıdır.
*İştah açar.
*Migren tedavisi için doğal kaynaktır.
*Saçlara iyi gelir.
*Cildi korur.
*Kemikler için gerekli A vitaminini barındırır.
*Yaraların iyileşmesinde önemli bir rol oynar.
Daha yeni Daha eski